(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақала еркіндік, теңдік және әділдік ұғымдар призмасы арқылы ежелгі демократия әртүрлі түрлерін сипаттайды. Ол қазіргі уақытта бар қоғамда болып табылады және либералды және әлеуметтік демократия, азаматтық қоғам, қатысу демократия, атқарушы, заң шығарушы және сот тармақтарының негізгі компоненттерін әзірлеу деп көрсетілген. Марксизм-ленинизм социалистік идеялар талдауға негізделген, социализм кеңестік моделі, ол демократия мен азаматтық қоғамның саяси жүйесінің тиісті өтеу мерзімі жоқ өнеркәсіптік өркениеттің экономиканың техникалық базасында салу тарихи әрекеті екенін көрсетеді. мақала әртүрлілікті және әлеуметтік қарым-қатынастар, топқа міндеттеме, иерархиялық нормалар мен құндылықтарды ұстауды, азаматтық қоғамның айрықша дамуын, ұлттық идеяның принциптерін, интегративтік таныта Қазақстан мен Ресейдің демократиялық идеялар мен құндылықтарды тарихы мен дамуын, әсіресе, олардың демократиялық трансформация, салыстырады идеология. Түйінді сөздер: демократия, өркениетті қоғам, өнеркәсіптік өркениет, мәдениет, идеология.