Қазақстан аумағындағы Ұлы Жібек жолы қалалары коммуникациясының мәдени ерекшеліктері (Journal of Philosophy Culture and Political Science, 2016)
Бұл мақалада Ұлы Жібек жолы коммуникациясының мәдени ерек шеліктері, Қазақстан және көрші өңірлер қалаларының қалыптасуы айқындалады. Сонымен қатар мақала жылнамашылардың «барлық бағыттағы бір күндік жол» деп атаған Отырар қаласына, коммуни кациялық кеңістікке назар аударылады. Отырар – Аристотельден кейінгі «екінші ұстаз» ретінде танымал философ және ғалым әл-Фа рабидің туған қаласы. Әл-Фараби еңбектері Батыс және Шығыс философиялық және саяси жүйелер арасында көпір қызметін, сон дай-ақ пәндердің кең ауқымын байланыстырды. Сонымен бірге ма қалада «Ұлы Жібек жолының жаңғыруы» атты жоба қарастырылады, бұл жоба қазіргі инфрақұрылымды салуға, Жібек жолы бойында ор наласқан мәдениет объектілерін модернизациялауға бағытталған Қа зақстанның географиялық орналасуының артықшылықтарын жүзеге асыруға мүмкіндік береді.