(untitled) (Journal of Philosophy Culture and Political Science, 2016)
Аталмыш мақалада қазақ би-шешендерінің «ел бірлігі» концепциясының теориялық-әдіснамалық негіздеріне әлеуметтік-саяси философия тұрғысынан герменевтикалық талдау жасауға қадам жасалынады. Мақалада қазақ би-шешендері сүреттеген қазақ қоғамындағы әлеумет бірлігіне қатысты ой-толғамдарының онтогендік, социогендік, этногендік, геогендік, экогендік және т.б. тамырлары теориялық-әдіснамалық тұрғыдан ғылыми талдау объектісіне айналады. Әлеуметтік бірлік феноменінің қоғамдық, мемлекеттік, өңірлік, аймақтық, халықаралық, жаһандық маңызы айқындалады.