(untitled) (Journal of Philosophy Culture and Political Science, 2016)
Осы уақытқа дейін отандық музыкатануда қазіргі ұйғыр музыка лық өнері зерттеушілердің алдында нысан ретінде қарастырылмаған. Көптеген сұрақтар зерттелмей қалып жатыр. Оның ішінде ұйғыр му зыкадағы орындаушылық және композиторлық өнерінің бастауы мен алғышарттары, оның қалыптасуы мен кезеңдері, ұлттық ерекшелігі жағынан көзқарасы айқындалумен ұйғыр вокалдық эстрадалық мә дениетінің феномені, қазіргі жетекші орындаушылардың және ком позиторлардың атқаратың рөлі. Аталмыш мақала Қазақстанда ұйғыр эстрадалық музыкалар ге незисі мен дамуын зерттеуге арналған. Ұйғыр эстрадалық өнерінің қалыптасу процесі этникалық, әлеуметтік, мәдени және тағы басқа да бірқатар факторлармен қосарланып отыр. Нәтижесінде халық тың тұрмыс-тіршілігіне және мәдениетіне қатысты батыс еуропалық, орыс және шығыстың әртүрлі дәстүрлерінің өзара әрекеттесулері, кәсіби ұлттық ұйғыр эстрадалық көркемөнерінің қалыптасуына ық пал етті.