(untitled) (Journal of Philosophy Culture and Political Science, 2016)
Берілген мақалада алғашқы қалалардың пайда болуы және қала мәдениеті феноменінің жан-жақтылығы қарастырылады. Қойылған мақсат келесі міндеттемелер арқылы жүзеге асырылады: біріншіден, қоғам дамуының әртүрлі кезеңдерінде қалалар функциясы талданады; екіншіден, қазіргі заманғы қалалардың өзгертуші рөлі қарастырылады; үшіншіден, қазіргі Қазақстан астанасы Астананың рөлі анықталады. Мақала авторлары қаланы әлеуметтік-экономикалық жүйенің бөлшегі ретінде көрсетеді. Қолданылған теоретикалық және әдіснамалық бағыттар қалалар мәдениетінің дамуында негізгі тенденция ретінде қолданылады. Осыған қоса, авторлар қала мәдениетінің қазіргі жағдайын және әлемдік дамудағы қалалардың мәдени құндылықтарын талдайды. Қорытындылай келе, авторлар Қазақстанның мәдени-өркениеттік дамуындағы Астананың рөлін көрсетеді.