(untitled) (Journal of Philosophy Culture and Political Science, 2016)
Мақалада көркем шығармашылық туралы қарастырылған. Жалпы көркем мәдениет негізін өнер құрайды. Ол эстетика, көркемдік құндылықтар әлеуметтік динамикасы сол арқылы сезіледі. Өнер – көркем образдар туындысы, аяқталған ойдың жемісі, материалдық және рухани өмірдің өзге де эстетикалық аспектілерінің бірлігінен туындайды. Өнер көркем мәдениеттің күрделі конфигурациясы мен динамикасын білдіреді. Адам өмірінің ерекше салаларының бірі ретінде қалыптасқан өнер шығармашылық-инновациялық әдісі орындау шеберлігінің жоғарылығы, бет-бейнесі қайталанбайтын әрбір туындының дара-авторлық сипатымен ерекшеленеді.