Исламдық қажыландыруды басқару - Zamanbekov, D. Sh. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2019)
Мақалада ислам банкінің шариғатқа негізделген функционалдық ерекшеліктері қарастырылған жəне шариғаттың Ислам экономикалық жүйесінің жеткен жетістіктердегі орны талқыланған. Түйін сөздер: Ислам банкинг, такафул, салам, сукук мурабаха жəне салам.