Демократиялық мəдениет, ислам интеллектуалының пайда болуы жəне макро-контекст - Zamanbekov, D. Sh. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2019)
Мақалада ислам мəдениеті негізделген функционалдық жəне қоғамдағы демократия ерекшеліктері қарастырылған жəне Ислам мəдениетінің экономикалық жүйесінің жеткен жетістіктердегі орны талқыланған. Түйін сөздер: сопылық, рухани мəдениет, жаңа құндылықтар, дүниетанымдық бағдарлар, ислам мəдениеті.