Қазіргі таңдағы халықаралық жанжалдардың ерекшеліктері - Nasimova, G.; Kenesov, A.; Kamaldinova, А. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2019)
Бұл мақалада бүгінгі күндегі халықаралық жанжалдардың ерекшеліктері мен оған ықпал ететін факторлар талданған. Сонымен қатар халықаралық жанжалдардың себептері мен салдары көрсетілген. Қазіргі таңдағы саяси жанжалдардың мəні мен мағынасы қарастырылып оның қоғамға алып келетін зардаптары сарапталған. Халықаралық жанжалдардың ерекшеліктеріне сай олардың ал- дын алу мен реттеудің əдіс-амалдары анықталған. Түйін сөздер: халықаралық жанжалдар, ғаламдық күш көрсету, тұлға қауіпсіздігі, əлемдік қауымдастық, конфликтогендік, ақпараттық соғыс.