ЖҮСІПБЕК АЙМАУЫТОВ – ҚАЗАҚ РЕЖИССУРА ӨНЕРІНІҢ КӨШБАСШЫСЫ - Nurpeis, Bakyt (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Халқымыздың ірі тұлғаларының бірі Ж.Аймауытов (1889-1930) жаңа дәуір әдебиетінің белді өкілі ғана емес, жазушы, ақын, тұңғыш кәсіби драматург, публицист, сыншы, асқан шебер аудармашы, педагог, психолог және ұлттық театрдың бірінші режиссері болғандығы туралы оның есімі ақталғаннан кейін барып жазылған ғылыми-зерттеу еңбектерден білдік.