Қазақстандық жастардың мəселелері жəне оларды шешу жолдары - Мекебаева, М.; Кенесов, А. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Қазіргі қазақстандық қоғамда жастардың əлеуметтену процесі мен құндылықтар жүйесіне қызығушылықтар өсуде, себебі, көрші аймақтарда болып жатырған саяси жағдайлар, ғалымдардың аталған мəселелер бойынша негізгі себептерін, ондағы акторлардың əрекеттерін талдау жəне болжау жасау өте маңызды. Сонымен қатар, жастардың ақпараттық əлеуметтенуі жəне құндылық жүйелерінің қалыптасуы негізгі өзекті мəселелердің бірі болып табылады. Айталық, БАҚ əлеуметтік тəжірибенің басты тарату- шысы, сондықтан оларды актор ретінде қарастыру үлкен рөл ойнайды. Саяси процестерді тұрақтандыру мақсатында мемлекеттік жастар саясаты жасалып жүзеге асырылуда. Түйін сөздер: жастар, əлеуметтену процесі, құндылықтар, құндылықтар жүйесі, жастар саясаты, бұқаралық ақпарат құралдары.