Интеллектуалды ұлттың қалыптасуындағы акмеологиялық мəдениеттің рөлі - Масалимова, А.; Абдуразакова, Г. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Мақалада басты міндеттердің бірі интеллектуалды ұлт қалыптастыруда акмеологиялық мəдениеттің орнын анықтау. Осыған орай, Акмеологиялық мəдениеттің орнын анықтауға байланысты Алматы қаласының төрт ЖОО оқитын магистранттардан тақырыпқа сай сұрау алынған. Мақалада сұраудың қорытынды анализі көрсетілген. Сараланған мəліметтер бойынша интеллектуалды ұлт қалыптастыруда акмеологиялық мəдениеттің рөлі қарастырылады, сонымен бірге, адам капиталының маңыздылығы мен оның респонденттермен түсінілуі айқындалады. Түйін сөздер: интеллектуалды ұлт, интеллект, интелектуалды фондтар, капитал, адам капиталы, акме- ология, акмеологиялық мəдениет, интеллектуалды əлеует.