Көне түркі мәдени жәдігерлеріндегі адам концептісінің мәдени антропологиялық мазмұны - Сүлейменова, Ж. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Мақалада автор этномәдениетті, этнофилософиялық мазмұнды ежелгі түріктердің әлемдік адамзаттық құндылықтар контексінде «адам» этноконцессиясының семиотикалық көрінісі негізінде әлемдік қабылдауды талдайды.