Халықаралық қарым-қатынастардағы жетістіктер ұлттық қауіпсіздіктің негізі ретінде - Қалдыбайұлы, Қ.; Насимов, М. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Бұл мақала халықаралық қатынастардың мәні мен орнын ұлттық қауіпсіздіктің негізі ретінде көрсетеді. Оның әлеуметтік функциялары қарастырылады және «халықаралық қатынастар» және «ұлттық қауіпсіздік» түсініктері талданады.