Медиамәдениет және жаңа бірегейлікті іздеу - Масанов, Е. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Бұл мақала мәдениетінің мәні мен орнын әлеуметтік шындық құбылысы ретінде көрсетеді. Оның әлеуметтік функциялары қарастырылып, Н.М.Кириллованың медиа-мәдени тұжырымдамаларына талдау жасалды.