Жастардың діни психологиялық белсенділігінің негіздері - Шубаева, У. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Жастар – бүкіл қоғамның экономикалық, ғылыми-техникалық, əлеуметтік, саяси, мəдени, рухани дамуының əрі объектісі, əрі субъектісі. Бұл, бір жағынан, олардың сан жағынан халықтың басым көпшілігін құрайтындығымен, екіншіден, жастардың өршілдік, шығармашыл, игемділік, мобилділік, креативті, жаңашыл болу қасиеттерімен байланысты болмақ.