Шәкәрім дүниетанымының антропологиялық сипаты - Умбетова, Г. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
XX ғасырдағы қазақ рухани элитасы. Шәкәрім туралы, өзінің алғашқы рухани ойлары туралы.