Ақпараттық қоғамдағы басқару - әлеуметтік құбылыс ретінде - Әлиев, Ш. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Автор қоғамдық санадағы ағымдағы әсерді талдайды, ол көптеген қарапайым адамдарды қаражатпен жұмылдырады жаппай ақпарат.