Антропология ғылымның пәні және оның ғылыми мәртебесі - Хамзеева, Б. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Антропология адамзат тарихы, адамзат мәдениетін ғылыми зерттеу болып табылады. Хаттар сөздері адам ғылымы. Тарихи маңызы, әлеуметтік және биологиялық халқы тұрғысынан шынайы білім саласын зерттеу үшін ғылыми сипаттама.