Әлеуметтік басқарудағы ақпараттық қамтамасыздандыруы: жетілдіру мәселелері - Балшикеев, С. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Қоғамдағы ақпараттың таралуы - қоғамдағы күрделілікпен салыстыруға болатын өте күрделі құрылым, соңғы онжылдықта «ақпараттар» тұжырымдамасы ең даулы мәселе болып табылады. Қолданылатын санат қарастырылды қазіргі ғылыми идеялар.