Қазақстан Республикасының атқарушы билік органдарының қоғаммен байланыс жөніндегі бөлімінің талдауы - Abzhapparova, A. A. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Қоғамдағы оң имиджді қалыптастыру – әрбір атқарушы орган үшін маңызды міндеттерінің бірі. Бұқаралық санаға, оң және тартымды бейненің ие болу бойынша олардың қызметі туралы оң пікірлердің болуы мемлекеттің халық саясатына, мемлекеттің қолдауына ие болуына мүмкіндік береді. Бұл факт қоғамдық сенім мен мемлекеттік билік пен мемлекеттің сенімін нығайтудың маңызды шарты болып табылады. Бүгінгі күні мемлекеттік мекемелердің имиджі әртүрлі факторлардың әсерінен құралған. Мұнда мемлекеттік органдардың бейненің басты құрушысы болып табылатын бұқаралық ақпарат құралдары маңызды рөл атқарады. Қазіргі заманғы демократиялық қоғамда мемлекеттік органдар бұқаралық ақпарат құралдарына тікелей әсер ете алмайды. Осы себепті әрбір атқарушы билік бөлімшесі бұқаралық ақпарат құралдарымен өзара әрекеттесуге жауапты арнайы бөлімшеге ие. Бұл мақалада Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің Қоғаммен байланыс департаментінің тиімділігі қарастырылады. Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің баспасөз қызметінің жұмысын зерттеу үшін автор екі министрдің бұрынғы баспасөз хатшысымен сұхбаттасты.