Саяси құндылықтардың даму ерекшеліктері - Абдигалиева, Г. К.; Жампетова, А. О. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Бірқатар ғалымдардың пікірінше, саяси құндылықтар дәстүрлі қоғамнан заманауи қоғамға, индустриалды қоғамнан постиндустриалды қоғамға трансформация барысында өзгеру қасиетіне ие. Мұндай мәселе Р.Инглхарттың әлем деңгейінде әлеуметтік зерттеу жүргізу негізінде көрініс тапқан. Р.Инглхарттың құндылықты бағдарлар постматериалдылық бағытына қарай жүзеге асуы өндірітік дамыған демократиялық мемлекеттердегі халықтың өзгеру нысандарының негізгі тәсілдерін анықтады. Инглхарттың постматериалды идеясы, индустриалды дамыған мемлекеттіріне сай қолданыс тапқанымен маңызды. Сонымен қатар, авторлар тарапынан ҚР Президентінің Жолдауларында айқындалған Қазақстан Республикасындағы негізін құрайтын саяси құндылықтар анықталған.