Қоғамның саяси жүйесіндегі саяси тұрақтылықтың рөлі - Төлен, Ж. М. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2015)
Мақалада саяси тұрақтылық саясаттану ғылымының категориясы ретінде талданады және қоғамның саяси тұрақтылығына ықпал ететін факторлар анықталып, оның классификациясы жасалады. Сонымен қатар, саяси тұрақтылықтың мемлекеттің саяси жүйесі мен саяси режимінің орнықты дамуындағы маңызы қарастырылады. Сондай-ақ саяси тұрақтылықтың қоғамның саяси мәдениетімен өзара қатынасындағы негізгі аспектілер айқындалады.