Қазақ сахнасындағы шығармашылық адам бейнесі - Абулгазиева, С. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2016)
Мақалада М. Әуезов атындағы Мемлекеттік академиялық қазақ драма театрының сахнасында шығармашылық адамдардың тақырыбына байланысты қойылған спектакльдер сөз болады. И. Сапарбайдың «Сыған серенадасы», Ә. Таразидің «Ақын, періште, махаббат», Д. Исабековтың «Актриса» қойылымдарындағы режиссерлік шешімдер мен актерлік шеберлік жанжақты талданады.