Орталық Азия елдерінің бірігуіндегі кейбір кедергілер туралы - Kurmanguzhin, R.; Adibayeva, A.; Saari, D. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2019)
Мақалада Орталық Азия аймағындағы интеграциялық процестерге белгілі бір кедергілер тудыратын негізгі проблемалар мен факторлар, сайып келгенде, осы аймақтағы елдердің сәтті бірігуіне кедергі болатын факторлар қарастырылады. Бұл проблемаларға Орталық Азия мемлекеттері (бұрынғы кеңестік республикалар) арасындағы ықпалдастыққа әсер ететін саяси, экономикалық, су және әлеуметтік проблемалар мен процестер жатады. Мақала авторлары Орталық Азия елдерінде аймақтың экономикасын басқарудың бірыңғай жүйесі жоқ екендігіне назар аударады. Мақалада аймақтағы аумақтық дауларды шешудің күрделі жағдайлары қарастырылған. Бұл сонымен қатар Орталық Азия мемлекеттері арасындағы су ресурстарын пайдалану жағдайының шиеленісуіне де қатысты. Зерттеуде қолданылатын әдістеме негізінен Қазақстан, Өзбекстан, Түркіменстан және Қырғызстан арасындағы негізгі айырмашылықтарды анықтау үшін салыстырмалы саясат құралдарын қолдануға негізделген, бұл олардың арасындағы интеграциялық процестерге қалай әсер ететінін түсіну үшін.