ЖАҺАНДАНУ ЖАҒДАЙЫНДАҒЫ АҚПАРАТТЫҚ ҚАУІПСІЗДІК МӘСЕЛЕЛЕРІ - Berdibaeva, Rahmankul (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Бүкіл әлемде өтіп жатқан ақпараттық қоғам құру процесі өзгеше қасиеттерімен ерекшеленеді. Жаһандану процесінің өзі ақпараттық технологиялар арқылы ақпараттық қоғамда дамитыны белгілі. Жаһандану процесі әлемдік ақпараттық байланыстарға жаңа тәуелсіз мемлекеттерді тартуда. Бұл елдерде жаңа ақпараттық технологияларды, коммуникациялық менеджменттегі инновацияларды игеру бұрынғы ақпараттық өрісті трансформациялау процесімен қатар жүрді.