ДІНИ ҰЙЫМҒА ТАРТУДАҒЫ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ӘДІСТЕР ЕРЕКШЕЛІГІ - Kurmanalieva, Ainura (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Бүгінгі Қазақстандық қоғамда шешілмеген мәселелер қатарында дінге қатысты мәселені атауға болады. Көп ұлтты, көп конфессиялы мемлекет үшін діни тұрақтылықтың, тыныштықтың маңызы зор. Сол себепті еліміз үшін діни толеранттылық принциптерінің орны бөлек. Қазақстан зайырлы мемлекет болғандықтан дін мен билік бір-бірінен дербес дамып келеді.