ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНДАҒЫ МЕМЛЕКЕТТІК ҚЫЗМЕТТІ МОДЕРНИЗАЦИЯЛАУ МЕМЛЕКЕТТІК ҚЫЗМЕТШІЛЕРДІҢ КӘСІБИ ДЕҢГЕЙІНІҢ КӨТЕРУ ФАКТОРЫ РЕТІНДЕ - Akhmetov, Sapar (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Бүгінде халықаралық мамандардың ойынша Қазақстандағы мемлекеттік қызметті реттейтін заңнамалық базасы біршама дамыған деген пікірмен келісіп, оның ТМД елдері мемлекеттік қызметтерін реформалауға үлгі ретінде қолдануға болатындығын құптайды. Қазақстан Республикасындағы экономикалық өсімді бір шетінен қамтамасыз еткен факторлардың бірі ретінде мемлекеттік аппараттың кәсібилігін арттыруға бағытталған мемлекеттік қызмет реформасын айтуға болады.