Қазақ жəне ағылшын тіліндегі 6, 7 сандарының зерттелуі - Құлсариева, А.; Жұмашова, Ж. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Аталмыш мақалада автор 6, 7 сандарының қазақ жəне ағылшын тіліндегі осыған дейінгі зерттеулеріне шолу жасайды. Осылайша, аталмыш мақаланы В.В. Бартольд, С.Е. Малов, С.Г. Кляшторный секілді белгілі түркітауншылардың еңбектеріның жалғасы жəне қысқаша талдамасы ретінде қабылдауға болады. Жұмыстың негізгі бөлігі лингвистикалық зерттеу тəсілдеріне негізделгенімен, мақалада жасалған талдау- лар негізінде сандық концептілердің туындауына себеп болған мəдени алғышарттарды табуға мүмкіндік жасайды. Жұмыстағы түйін сөздер: түркі халқының санауы, санақ жүйесі, сан атауларының жəне өлшем бірліктерінің этимологиясы, алты пенс. Түйін сөздер: түркі халқының санауы, санақ жүйесі, сан атауларының жəне өлшем бірліктерінің эти- мологиясы, алты пенс.