«Діни экстремизм» ұғымы туралы саяси-құқықтық дискурс. - Nazarbek, K. J. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Қазақстан Республикасында «діни экстремизм» мен «терроризм» мəселесі құқыққа қайшы əрекеттерімен күрес саясатын қалыптастыру мəселесі танымдық қана емес практикалық маңызы үлкен мəселелер қатарында. Себебі аталмышмəселе елдің ұлттық қауіпсіздігіне тікелей байланысты. Ашық қоғаморнатыпжатқанҚазақстанға əлемдік қауымдастықта болып жатқан негізгі үрдістер əсер етуде. Əлемдік жаһандану құбылысындағы қайшылықтар мен қауіптер Қазақстанға өз ықпалын жасайды. Жаңа заман жағдайында, яғни конфессиялық топтардың саяси қайшылықтары кезінде жоғарыда аталған мəселелер ерекше маңызға ие жəне оларды еңсеру барысында Қазақстанның саяси-құқықтық құрылымы мен ұлттық ерекшеліктері есепке алынып отыруы тиіс. Түйін сөздер: дискурс, дін, діни экстремизм, идеология, конфессия, құқық, радикализм, саяси-экстремизм, терроризм, ұйым, ұлттық қауіпсіздік, экстремизм, этникалық экстремизм.