Тұлғаның экологиялық мәдениетінің қалыптасу мәселесі - Байжуманова, А. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Мақалада адамның экономикалық мәдениетін қалыптастыруға әлеуметтік институттардың әсері қарастырылады.