Ақпараттық қоғам және мәдениет - Белгібаев, Д. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Көптеген зерттеушілердің ойынша адамзаттың ақпараттық қоғам кезеңіне өтуі адамзат тарихындағы ең ұлы бетбұрыстардың бірі болды дейді. «Ақпараттық қоғам» концепциясы əр зерттеушілер көзқарасы бойынша əртүрлі нұсқада болды.