Исламға дейінгі түркілердің әскери мәдениеті - Сулейменова, Ж. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Түріктердің әскери өнері ежелгі әлемді қабылдауға және түріктердің дәстүрлеріне негізделген өзінің мәдени-балантропологиялық негізі, философиясы, терең руханилығына ие болды. Авторлар мақалада ежелгі түріктердің тактикасы мен стилі мен әскери мағынасын сипаттайды.