Ақпараттанған қоғам жағдайындағы басқарудың негізгі ерекшеліктері - Әлиев, Ш. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Кәсіпорынның статистикасы анықталып, ресурстың базалық бағыты мен білу ақпарат.