А. Х. Қасымжанов шығармашылығындағы әл-Фараби мұрасы ұлттық өзіндік санаға бастау ретінде - Өмірбекова, Ә. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Бұл мақалада әл-Фараби шығармашылығы А.Касымжановтың философиясының ұлттық өзің-өзі тану ретінде анықталады.