Қазақстан мемлекетінің ұлттық брендінің қалыптасуы - Әбілдаев, И. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Зерттеудің негізгі мақсаты - ұсыныс Қазақстан мысалында, мемлекеттің маңызы брендинг, әсіресе транзиттік кезеңде, себебі брендинг табысты болуы мүмкін мемлекеттің дамуы.