Қазақ философиясындағы рухани сабақтастық - Алтаев, Ж. А. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Əрбiр халықтың ғасырлар бойы қалып-тасқан, табиғат ыңғайынан туындайтын өмiр сүру тəсiлi болады. Соған сай салт-дəстүрi, əдет-ғұрыпы, дүниенi тану жолдары (дүниетанымы) қалыптасады.