Әл-Фараби мұрасындағы таным сатылары - Құлсариева, А. Т.; Құрманалиева, А. Д. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2018)
Авторлар оқырманы Әл-Фарабидің ұлы ойшылдарының шығармалары мен шығармаларымен таныстырады. Оның қызығушылығы - оның логика, ойлау және құндылықты түсінуі.