Жаһандық сын-қатерлер және рухани қауіпсіздік - Бейсенов, А. К.; Игисенова, А. Р. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2015)
Бұл жұмыста қазіргі жаһандану заманындағы адамзат өркениеті- не төнген әлемдік сын-қатерлер мен оған қарсы тұратын ұстанымдар қарастырылады. Әлем мен аймақтағы бейбітшілік пен тұрақтылықты қамтамасыз етудегі дінаралық келісім мен төзімділіктің үлгісі болған әлемдік және дәстүрлі діндер лидерлері съезінің өркениеттер мен мәдениеттер үндесуі мен өзара ықпалдасуында маңызы орасан зор. Съезд жұмысының нәтижелерін игеру әлемдік және дәстүрлі діндер арасында диалог пен сенім құндылығын дамытуда маңызды болып табылады. Автор мемлекет пен дін қатынастардың мәселелерін қа- растырып талдау барысында зайырлылық пен діндарлық арақатына- сын ашуға ұмтылады.