Бабалар сөзі – ұлттық мәдениеттің мәйегі - Мұсаева, Н. Р.; Тайлакова, А. А. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2016)
Мақалада «Мәдени мұра» мемлекеттік бағдарламасы аясында жа рық көрген «Бабалар сөзі» тақырыпты қазақ ауыз әдебиеті мен фоль клорының кешенді басылымының қоғамның рухани мәдениетіндегі орны анықталады. Бұл – халықтың ғасырлар бойы қалыптастырған ауыз әдебиетінің мол қорын бір арнаға тоғыстырған кешенді басы лым. Осы жарияланым қазақ рухының әлем, қоғам, өзін-өзі тануында ғы ешкімге ұқсамайтын өзіндік сүрлеуін, оның мол қуаты мен жігерін жан-жақты ашып көрсетеді. О бастан-ақ еркін шығармашылықтың қуатты ағысы болып қалыптасқан философия «Бабалар сөзінің» әрбір қабаты мен ой, парасат иірімінде онымен біте қайнасып, кірігіп кет кен. «Не» деген сұраққа жауап іздеуден философия туындаса, «мен кіммін», «қайдан шықтым», «қайда барам» деген сауалдардан «Баба лар сөзі» өрбіген. Кешенді жобаның 70-томында жинақталған қара өлеңдердің шағын шоғырының философиялық мәні айшықталады. Дүниенің кеңдігі, өтпелілігі, өмірдің қысқалығы, оны құрмет теудің қажеттілігі айтылады.