Жаһандану және заманауи мәдени кеңістіктегі құндылықтар өзгерісі - Тәттібек, Н. М. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2016)
Мақалада жаһандану аясындағы Қазақстан қоғамының әлеу-меттік-мәдени шынайылығы мен құндылықтар жүйесі дәстүр мен жаңашылдық тікетіресі сипатында байыпталады. Кез келген халықтың болашағы мен мүмкіндіктері оның өткен тарихын еңсеруімен тікелей байланысты. Заманауи жаһандану жағдайында мәдени тұтастық пен бірегейлікті сақтау мәселесі өзекті және өтімді бағытқа айналуда. Қазақстанның дамуы қазақ мәдениетінің рухани қайнарлары мен тарихын зерделемей, кешенді түрде зерттемей жүзеге асуы мүмкін емес.