БАҚ және Интернеттің төзімділік философиясын мен құндылықтарын тарату мақсатында рөлі - Карабаева, А. Г.; Исмагамбетова, З. Н.; Аубакирова, С. С. (ҚазҰУ хабаршысы. Философия, саясаттану және Мәдениеттану, 2016)
Берілген мақала БАҚ-тың роліне және толеранттылық саясатты қалыптастырудағы заманауи медиаға, қазіргі заманғы мәдениет пен қоғамдағы толеранттылық факторының қарым-қатынасына арналған. Мақалада толерантты мінез-құлықпен қарым-қатынасты дамыту бойынша медианың әсерінің өсу себептері анықталған, қазіргі заманғы әлеуметтік құрылымдарда және БАҚ–тың жүйелерімен интернет ресустар арқылы толеранттылық құндылықтарының кейбір себептерінің нақтылануы заңдылық.